SUPERFOODS UITGELICHT

AGAVE POWDER

vegan I gluten, lactose en soja vrij I bio

Agavepoeder wordt gemaakt van de zoete nectar van de blauwe agaves (bekend door hun hoge zoetkracht) die op vulkanische bodem in het zuiden van Mexico groeien. De 136 soorten agave behoren tot de naar deze planten vernoemde familie Agavaceae.

Purasana 100% biologisch agavepoeder is heel goed oplosbaar en bruikbaar in veel gerechten en heeft een aangenaam gevoel in de mond. Het is zoeter dan suiker maar heeft een lage glycemische index. Agave is een bron van inuline, een koolhydraat uit de fructanengroep. Inuline bevordert de spijsvertering.

Gebruik Purasana Agavepoeder bijvoorbeeld in plaats van suiker in de koffie of thee. Daarnaast is agave poeder ook geschikt om toe te voegen aan smoothies, kwark of dessertbeslag.

BARLEY GRASS RAW POWDER

vegan I gluten, lactose en soja vrij I bio

Purasana Barley Grass poeder wordt gewonnen uit jong, vers gerstegras. Na het oogsten wordt het gelijk gedroogd en verwerkt. Hierdoor is het 100% puur, raw en biologisch poeder zonder toevoegingen.
Gerstegras poeder is van nature rijk aan vitaminen, mineralen, eiwitten, vezels, chlorofyl (bladgroen) en carotenoïden.
Gerstegras poeder is één van de meest effectieve middelen om de PH-waarde van je lichaam in balans te brengen en het verhoogt je energieniveau.
Gebruik

Sterke ontgifter door chlorofyl I Verhoogt het energiepeil I Brengt de pH-waarde in je lichaam in evenwicht I Dierproefvrij

CAMU CAMU RAW POWDER

vegan I gluten, lactose en soja vrij I bio

Camu Camu zijn roodpaarse bessen afkomstig van de Myrciaria Dubia boom. Deze boom groeit in de buurt van het water in de Amazone en bevat van nature tal van voedingsstoffen en fytonutriënten. Ze zijn rijk aan vitamine C en hebben een uitgesproken, zure smaak (citroen).
Cacum Cacum is dus een fruitig bessenpoeder en wordt daarom vaak toegevoegd aan smoothies, shakes, limonade en toetjes.

Camu camu bessen zijn rijk aan vitamine C I Uitgesproken, scherp zure smaak (citroen)

Chlorella raw powder

Vegan I gluten, lactose en soja I bio

Chlorella is een zoetwateralg. De naam ‘Chlorella’ is afkomstig van het Griekse ‘chloros’ dat ‘groen’ betekent en het Latijnse achtervoegsel ‘ella’, dat ‘klein’ betekent. Het bevat een uitzonderlijk hoog gehalte aan chlorofyl; het bladgroen waarmee planten in staat zijn om licht op te vangen en dit om te zetten in chemische energie. Hiermee kunnen planten glucose vormen uit koolstofdioxide.
Deze alg bevat enorm veel voedingsstoffen, vitaminen en mineralen. Niet gek dus dat Chlorella ook gezondheidsbevorderende eigenschappen heeft:
Vanaf 200 mg per dag ondersteunt het de lever, de galblaas en de nieren bij de ontgiftingsprocessen in het lichaam.

Het helpt als antioxidant de lichaamscellen te beschermen tegen invloeden van buitenaf en is daarmee ook van belang voor het immuunsysteem (vanaf 1070 mg per dag).

Bij een inname van 3 gram per dag helpt Chlorella om zware metalen uit het lichaam te verwijderen.

Cocunut blossom sugar

vegan I gluten, lactose en soja vrij I bio

Kokosbloesemsuiker is afkomstig van de nectar van de kokosbloesem. Aromatische, rijk smakende, heerlijke, ongeraffineerde bruine suiker met een zoete karamelsmaak die warmte, diepte en kleur toevoegt aan gerechten en gebak.

Een trage suiker met een lage glycemische index (35) I Zoete karamelsmaak I Ideaal om toe te voegen aan smoothies of gebak

Curcuma raw powder

vegan I gluten, lactose en soja vrij I bio

Kurkuma (Curcuma Longa) vindt zijn oorsprong in India en Azië. Het is een plant verwant aan gember en wordt al eeuwenlang gebruikt in de ayurvedische geneeskunde vanwege zijn goede eigenschappen. De gedroogde wortel van de plant wordt fijngemalen, waardoor het kruid ‘kurkuma’ ontstaat. Het staat ook wel bekend als geelwortel.
Het kruid bevat curcuminoïden en heeft een ondersteunende werking voor de lever, spijsvertering en soepele gewrichten. Ook is kurkuma een krachtige antioxidant die de lichaamscellen helpt beschermen tegen invloeden van buitenaf. Liever kurkuma in de vorm van capsules innemen? Kom dan naar de winkel voor meer varianten en merken.

Voor soepele gewrichten I Ondersteunt als antioxidant het immuunsysteem I Ondersteunende werking voor lever en spijsvertering

GINGER POWDER

vegan I gluten, lactose en soja vrij I bio

Gember is afkomstig van de wortelstok van de gemberplant (Zingiber officinale) die net als kurkuma en kardemom behoort tot de familie van Zingiberaceae. Alleen de wortel van de gember wordt gebruikt voor consumptie en dit zowel vers als in poedervorm. Behalve een smaakmaker voor vele gerechten is gemberpoeder ook een heerlijk ingrediënt in gebak, desserts en smoothies.

Gember bevordert de spijsvertering en zorgt voor vitaliteit.

Green mix raw powder

vegan I gluten, lactose en soja vrij I bio

Green mix is een combinatie van chlorella, spirulina, tarwegras en gerstegras. Deze mix is van nature rijk aan foliumzuur, selenium en ijzer en wordt gemakkelijk door het lichaam opgenomen.
Door Purasana Green mix te mengen met een smoothie of yoghurt krijg je op een gemakkelijke manier de belangrijke voedingstoffen binnen die deze algen en grassen bevatten.

Mix van chlorella, spirulina, tarwegras en gerstegras I Van nature rijk aan foliumzuur, selenium en ijzer I Het is een bron van tal van voedingsstoffen en fytonutriënten

Maca raw powder

vegan I gluten, lactose en soja vrij I bio

Maca is een klein knolgewas dat al eeuwenlang verbouwd wordt in het Andesgebergte van Peru. Het is een krachtig plantje, wat alleen op grote hoogtes kan groeien (meer dan 3500 – 4000 meter).
De werkzame stoffen komen uit de wortel. Deze wordt zongedroogd en vervolgens tot poeder vermalen. Dit poeder bevat van nature een hoog gehalte aan calcium en ijzer. Daarnaast kan Maca bij een inname van 1,5 gram per dag ondersteuning bieden aan het libido en heeft het een gunstige invloed op het cognitieve vermogen.

Bron van energie I Libido verhogend I Bevat van nature een hoog gehalte aan calcium en ijzer

Psyllium Poeder

vegan I gluten, lactose en soja vrij I bio

100% biologische Psyllium uit India

Vanwege het varierende Indische klimaat, waarbij hete zomers worden afgewisseld door fijkse moessonregens, vormt het de regio bij uitstek voor de teelt van dit gewas.
Psyllium is de ideale manier om de vezelinname te verhogen! De in de zaadhuid voorkomende voedingsvezel kan meer dan het veertigvoudige van het eigen gewicht aan water binden.
De psylliumvezels hebben specifieke eigenschappen die de darmwerking en stoelgang kan stimuleren. Mocht u zich opgeblazen voelen, verstopt voelen, of juist last hebben van het tegenovergestelde, neem dan wat psyllium husk poeder om uw buik te verlichten. Deze bevat twee typen vezels: wel en niet oplosbare. De niet oplosbare vezel zorgt voor bulk en kan daardoor voor een regelmatige en betere stoelgang zorgen. De wel oplosbare vezel absorbeert water, gif- en afvalstoffen en kan zorgen voor een betere opname van voedingsstoffen.

Gebruik: De gemiddelde aanbevolen dosering voor psylliumvezels is 5g in 200ml vruchten of groentensap voor de maaltijden. Kun je twee keer per dag een dosering nemen. Daarnaast moet er voldoende water gedronken worden.

Stimuleert de darmwerking en stoelgang I Helpt maag- en darmklachten verlichten I 100% Biologisch

Spirulina raw powder

vegan I gluten, lactose en soja vrij I bio

Spirulina is een microscopisch kleine zoutwater alg die van nature enorm veel essentiële voedingsstoffen en nutriënten bevat. Het is rijk aan bètacaroteen, magnesium, zink, selium, zeaxanthine, vitamine B1, B2, B3, B6, B12, E en K2. Ook is spirulina een bron van het omega-6 vetzuur gammalinoleenzuur (GLA). Net als veel andere algen bevat spirulina de stof chlorofyl. Dit stofje zorgt voor de groene kleur en heeft een zuiverende werking op het lichaam.
Het behoort tot de categorie zeewier, wat een verzamelnaam is voor allerlei verschillende algensoorten die in zee leven.

Boordevol mineralen en vitamines I Rijk aan proteïnen I 100% natuurlijk en biologisch geteeld

total detox raw powder

vegan I gluten, lactose en soja vrij I bio

Total detox raw powder is een combinatie van vijf krachtige superfoods:
* Chlorella ter ondersteuning van de lever, galblaas en de nieren
* Gerstegras werkt als sterke ontgifter dankzij de natuurlijke stof chlorofyl
* Tarwegras zit boordevol vezels en helpt je lichaam bij het afscheiden van afvalstoffen
* Lucuma geeft het poeder niet alleen een zoete smaak, het werkt ook als antioxidant
* Cacao poeder rijk aan vezels en de mineralen magnesium, zink, calcium en koper.

Vitality mix raw powder

vegan I gluten, lactose en soja vrij I bio

Purasana bio Superfood Vitaliteitsmix bevat maar liefst zeven superfoods: guaranapoeder, macapoeder, lucumapoeder, spirulinapoeder, açaibespoeder, tarwegraspoeder en cacaopoeder. De mix is rijk aan ijzer, foliumzuur, selenium, chroom en B-vitamines. De guaranine uit guarana werkt als cafeïne maar heeft een langer en gelijkmatiger effect.

Superfood vitaliteitsmixI Met guarana, maca, lucuma , spirulina, açaibes, tarwegras en cacao I Rijk aan vitamine B1, B2, foliumzuur, kalium, fosfor, magnesium, ijzer, zink, koper, selenium en chroom I Bron van vitamine K, B3, calcium en mangaan

Wheat grass raw powder

vegan I gluten, lactose en soja vrij I bio

Tarwegras wordt geoogst terwijl de planten nog jong zijn, deze beschikken in de groeifase over een unieke samenstelling met daarin alles wat ons lichaam nodig heeft om optimaal te blijven functioneren. Tarwegras is rijk aan ijzer, foliumzuur en vezels en is een bron van mineralen, vitaminen en fytonutriënten. Het tarwegras van Purasana wordt biologisch in openlucht gekweekt waar de combinatie van natuurlijk zonlicht en een rijke voedingsbodem de opname van de nutriënten in de groeiende jonge grassen bevordert.

Gebruik
Roer 3 theelepels Purasana Wheat grass powder in 300 ml plantaardige rijst of soja drank en vruchtensap.

Ontgifter (chlorofyl) I Goed voor de spijsvertering I Voorziet in dagelijkse behoefte aan groene groente (3,5 g = volledige portie biologische groenten)

Koninginnelaan 97
7315 BP Apeldoorn

  • info@degezondezaakapeldoorn.nl
  • 055-5212662

BESTEL VIA WHATSAPP:
T. 06-57455675

Maandag 11.00 – 17.30
Dinsdag t/m Vrijdag 09.30 – 17.30
Zaterdag 09.30 – 16.30