Ontspannen en welzijn met Orthica

Daarom Orthica!

Ontspannen en welzijn
 

Stress situaties

Iedereen heeft in het leven te maken met stressvolle periodes. Denk aan een verhuizing, ontslag, overlijden van een naaste of een scheiding. Als een stress-situatie niet te heftig is of niet te lang aanhoudt, dan kan het lichaam hier prima mee omgaan. Juist tijdens stressvolle periodes is het belangrijk om tijd te maken voor ontspanning. Zo gaat de ‘druk van de ketel’ en kan het lichaam tot rust komen.

 

Voeding in drukke tijden

In stress-situaties verbruikt het lichaam veel energie, maar ook extra vitaminen en mineralen. Vooral de voorraden vitamine B, C en magnesium worden aangesproken1, 2. Een gezondheidsprofessional kan jou adviseren welk voedingssupplement dan kan worden gebruikt ter aanvulling op je voeding. Je kunt al denken aan B12 en foliumzuur die bijdraagt aan een goede gemoedstoestand, en magnesium wat bijdraagt aan geestelijke veerkracht en vermindering van vermoeidheid. Ook zijn er kruiden die een bijdrage leveren aan de geestelijke balans, bijvoorbeeld Rhodiola. Een ander kruid dat bijdraagt aan geestelijke ontspanning is Ashwagandha.

Kom voor meer informatie of een advies op maat naar De Gezonde Zaak Apeldoorn.

 

1. Boyle, N. B., Lawton, C., & Dye, L. (2017). The effects of magnesium supplementation on subjective anxiety and stress—a systematic review. Nutrients, 9(5), 429.

2. Kennedy, D. O., Veasey, R., Watson, A., Dodd, F., Jones, E., Maggini, S., & Haskell, C. F. (2010). Effects of high-dose B vitamin complex with vitamin C and minerals on subjective mood and performance in healthy males. Psychopharmacology, 211(1), 55-68.

Koninginnelaan 97
7315 BP Apeldoorn

  • info@degezondezaakapeldoorn.nl
  • 055-5212662

BESTEL VIA WHATSAPP:
T. 06-57455675

Maandag 11.00 – 17.30
Dinsdag t/m Vrijdag 09.30 – 17.30
Zaterdag 09.30 – 16.30