ECHINACEA: HERSTEL EN BESCHERM JE LICHAAM

ECHINACEA

Herstel en bescherm je lichaam....

Echinacea… Wat is het?
Echinacea is een plant met therapeutische bestandsdelen. Ze behoort tot de Asteraceae familie. Archeologen hebben bewijs gevonden dat de indianen 400 jaar geleden echinacea gebruikten om (brand)worden te genezen. Waar er negen soorten van bestaan – allen van nature voorkomend in het Oosten van Noord-Amerika – zijn er drie met medicinale eigenschappen.

Echinacea Angustifolia. Deze soort heeft grote paarse bladeren en een donker binnenste. Het winterharde kruid wordt in het land van oorsprong gebruikt tegen slangenbeten, om giffen te verwijderen en om infecties weg te houden.

Echinacea Pallida. Heeft een roze kleur en een wat hangende bloem. Dit kruid stimuleert de productie van witte bloedcellen en reguleert de rode. Het kan antiallergisch zijn.

Echinacea Purpurea. Is bij ons het meest bekend en wordt ook wel de zonnehoed genoemd. Heeft roodpaarse bloemen en kan behoorlijk groot worden. Versterkt het immuunsysteem en is het meest onderzocht en het meest gebruikt.

Echinacea… De voordelen
Drie van negen met medicinale eigenschappen dus, waarvan laatstgenoemde de meest bekende in de westerse wereld: de Echinacea Purpurea. Haar werking is in de 20e eeuw inmiddels door talrijke onderzoeken onderzocht en bevestigd. Voedingsstoffen als alkylamiden, verschillende etherische oliën, proteïnen, harsen, vitamine C en mineralen als ijzer, silicium en aluminium bevattend, biedt de Echinacea wondermiddelen.

Waarvoor precies?
Voor keel, neus en oor. Verbetert de immunitaire respons van het lichaam waardoor ziekteveroorzakende bacteriën, virussen efficiënter bestreden worden. Het preventief gebruikt kan worden . Hierdoor wordt het met name geadviseerd te gebruiken bij bacteriële, virale, bij verkoudheden, griep en keelpijn en bij een bijzonder cruciale voor deze maand: bij een verminderde weerstand.

Voor de huid. De immuunbevorderende werkzaamheid van Echinacea zorgt in samenwerking met bacterie-, virus eigenschappen ervoor dat huidaandoeningen tegen worden gegaan. Bij huidziekten als acné, eczeem en vele anderen wordt de Echinacea daarom in grote veelvoud gebruikt.

Koninginnelaan 97
7315 BP Apeldoorn

  • info@degezondezaakapeldoorn.nl
  • 055-5212662

BESTEL VIA WHATSAPP:
T. 06-57455675

Maandag 11.00 – 17.30
Dinsdag t/m Vrijdag 09.30 – 17.30
Zaterdag 09.30 – 16.30